ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΑΡΟΚΟΥ

09 ΝΥΧΤΕΣ / 10 ΗΜΕΡΕΣ
TYPOLOGIES
DIFFICULTY

Υψηλός

MIN. AGE

10 χρόνια

ΜΑΡΑΚΕΣ (3) - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ (1) – ΕΡΦΟΥΝΤ (1) ΙΦΡΑΝ - ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ ΦΕΖ (2) - ΜΕΚΝΕΣ – ΣΕΦΣΑΟΥΕΝ - ΤΑΓΓΕΡΗ (1) - ΡΑΜΠΑΤ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ (1)

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το Πρόγραμμα
  • Διαν/σεις σε ξενοδοχεία επιλογής: Μαρακές (3), Ουαρζαζάτ (1), Ερφούντ (1), Φεζ (2), Ταγγέρη (1), Καζαμπλάνκα (1),
  • Ημιδιατροφή
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται με έμπειρους τοπικούς ξεναγούς - συνοδούς.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι δεν αναφέρεται στον πρόγραμμα.
  • Προαιρετικές εκδρομές.
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
  • Φιλοδωρήματα.

Η τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

ΜΑΡΑΚΕΣ  

Άφιξη στο Μαρακές και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

ΜΑΡΑΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ των άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές και το παλάτι Ελ Μπαχία. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα την «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι το σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξεφυτρώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ, ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ, σας προτείνουμε προαιρετικά το φολκλορικό show με ποτό  στο ChezAli!  Διανυκτέρευση.

ΜΑΡΑΚΕΣ (ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ)

Χρόνος ελεύθερος για  περιηγήσεις στην  τοπική αγορά ή προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη της Εσσαουίρα. Εκεί όπου φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Ντυμένη  στα  μπλε, με  το Πορτογαλέζικο κάστρο της, αγναντεύει τον Ατλαντικό, σημαντικό κέντρο Μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ουαρζαζάτ, την «Πύλη της ερήμου», παλιό οχυρό της Λεγεώνας των ξένων. Μέσα από τα μαγικά βουνά του Υψηλού Άτλαντα και το περίφημο εντυπωσιακό πέρασμα Tizi N Tichka Pass στα 2260 μ., θα περάσουμε από ορεινές κοιλάδες και τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά Βερβέρικα σπίτια, γνωστά ως Κσαρ. Επίσκεψη στην πόλη που  διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου. Η κάσμπα Ταουρίτ (εξωτερική επίσκεψη), πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, με τους πύργους που υψώνονται από τα παραδοσιακά σπίτια, θα σας συναρπάσει. Η δεύτερη κάσμπα, η Αϊτ Μπενχάντου απέχει 30 χλμ από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ανακηρυχτεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΟΥΑΡΖΑΖΑΝΤ - (ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ)- ΕΡΦΟΥΝΤ

Μετά το πρωινό, μέσω του «δρόμου με τις χίλιες κάσμπες», διασχίζοντας εντυπωσιακές οάσεις όπως την Τινεχρίρ, καταλήγουμε στην Σκούρα και την πόλη Μ’ Γκούνα Έλ Κελλάα ή αλλιώς πόλη των ρόδων. Συνεχίζουμε με τα Φαράγγια Τόντρα και καταλήγουμε  στην Ερφούντ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΕΡΦΟΥΝΤ – ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ – ΜΙΝΤΕΛΤ – ΙΦΡΕΝ - ΦΕΖ

Προαιρετική εκδρομή στους αμμόλοφους της Μερζούγκα, με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4x4, για να  απολαύσουμε την ανατολή του ήλιου στην έρημο. Πρωινό και αποχαιρετούμε την Ερφούντ και μέσω γραφικής διαδρομής από τα χωριά του μέσου Άτλαντα, όπως το Ερασιντία, το Μιντέλτ, Ιφρέν, καταλήγουμε στην Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΦΕΖ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και ξενάγηση στην ιερή αυτή πόλη. Η ξενάγηση περιλαμβάνει την 1η μουσουλμανική Μεντίνα του αραβικού κόσμου με τα 9.202 σοκάκια, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου και τα σούκς. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ινανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ. Συνεχίζουμε για να δούμε εξωτερικά το παλάτι των Μερενιδών που είναι το πιο παλιό του Μαρόκου, εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, που ήταν από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου, το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς και τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερενιδών. Αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε τα Βυρσοδεψεία. Απόγευμα ελεύθερο για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της Φέζ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΦΕΖ – ΜΕΚΝΕΣ - ΣΕΦΣΑΟΥΕΝ - ΤΑΓΓΕΡΗ

Πρωινή αναχώρηση προς την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παγκοσμίως γνωστή "μπλε" πόλη-κόσμημα Σεφσαουέν. Κατευθυνόμαστε παραλιακά για τη θρυλική Ταγγέρη που κατοικήθηκε από Φοίνικες,  Ρωμαίους,  Βάνδαλους,  Άραβες, καθώς  και  Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Σήμερα μία κοσμοπολίτικη πολιτεία  που  μαγεύει  και παραπέμπει σε σκηνές από ταινίες και μυθιστορήματα. Άφιξη και ξενάγηση στο κάστρο και τα σουκς της Ταγγέρης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΤΑΓΓΕΡΗ - ΡΑΜΠΑΤ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Ραμπάτ. Θα επισκεφθούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ 5ου, τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα Ουιντάια. Συνεχίζουμε στην μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, Καζαμπλάνκα. Θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την πλατεία Μωχάμεντ του 5ου, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ, το τζαμί του Χασάν του Β΄ (εξωτερικά) και την πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο