ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΑΡΟΚΟΥ

09 ΝΥΧΤΕΣ / 10 ΗΜΕΡΕΣ
TYPOLOGIES
DIFFICULTY

Υψηλός

MIN. AGE

10 χρόνια

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ (1) - ΡΑΜΠΑΤ - ΤΑΓΓΕΡΗ (1) - ΣΕΦΣΑΟΥΕΝ- ΜΕΚΝΕΣ - ΦΕΖ (2) ΙΦΡΑΝ – ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ - ΕΡΦΟΥΝΤ (1) ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ (1) ΜΑΡΑΚΕΣ (3)

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το Πρόγραμμα
  • Διαν/σεις σε ξενοδοχεία επιλογής: Καζαμπλάνκα (1), Ταγγέρη (1),  Φεζ (2), Ερφούντ (1), Ουαρζαζατ (1), Μαρακές (3)
  • Ημιδιατροφή
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται, με έμπειρους τοπικούς ξεναγούς - συνοδούς.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι δεν αναφέρεται στον πρόγραμμα.
  • Προαιρετικές εκδρομές.
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
  • Φιλοδωρήματα.

The price per person in a double room

from 3400

DHS

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ  

Άφιξη και ξενάγηση στην μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, Καζαμπλάνκα. Θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την πλατεία Μωχάμεντ του 5ου, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ, το τζαμί του Χασάν του Β΄ (εξωτερικά) και την πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΡΑΜΠΑΤ - ΤΑΓΓΕΡΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Ραμπάτ. Θα επισκεφθούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ 5ου, τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα Ουιντάια. Κατευθυνόμαστε παραλιακά για τη θρυλική Ταγγέρη που κατοικήθηκε από Φοίνικες,  Ρωμαίους,  Βάνδαλους,  Άραβες, καθώς  και  Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Σήμερα μία κοσμοπολίτικη πολιτεία  που  μαγεύει  και παραπέμπει σε σκηνές από ταινίες και μυθιστορήματα. Άφιξη και ξενάγηση στο κάστρο και τα σουκς της Ταγγέρης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

ΤΑΓΓΕΡΗ - ΣΕΦΣΑΟΥΕΝ - ΜΕΚΝΕΣ – ΦΕΖ

Πρωινή αναχώρηση προς την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Στη διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε την παγκοσμίως γνωστή "μπλε" πόλη-κόσμημα Σεφσαουέν. Άφιξη και ξενάγηση στη Μεκνές. Θα δούμε τα ερείπια από το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, τις  "Βερσαλλίες  του  Μαρόκου"  με  τα  μεγαλόπρεπα  τείχη,  τις  αυλές  με  τα  σιντριβάνια,  την  επίσης μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ του 17ου αιώνα κ.ά. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό, την αυτοκράτειρα των πόλεων, τη Φεζ, στην οποία θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΦΕΖ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και ξενάγηση στην ιερή αυτή πόλη. Η ξενάγηση περιλαμβάνει την 1η μουσουλμανική Μεντίνα του αραβικού κόσμου με τα 9.202 σοκάκια, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου και τα σούκς. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ινανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ. Συνεχίζουμε για να δούμε εξωτερικά το παλάτι των Μερενιδών που είναι το πιο παλιό του Μαρόκου, εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, που ήταν από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου, το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς και τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερενιδών. Επιπλέον αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε τα Βυρσοδεψία. Απόγευμα ελεύθερο για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της Φέζ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΦΕΖ – ΙΦΡΕΝ - ΜΙΝΤΕΛΤ - ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ - ΕΡΦΟΥΝΤ

Πρωινό και αποχαιρετούμε την Φεζ, μέσω γραφικής διαδρομής από τα χωριά του μέσου Άτλαντα, όπως το Ιφράν που θυμίζει Ελβετικό χωριό πνιγμένο στους κέδρους με το χιονοδρομικό του, το Μιντέλτ, το Ερασιντία, οχυρό της Λεγεώνας των ξένων, καταλήγουμε στην Ερφούντ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΕΡΦΟΥΝΤ - (ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ) -  ΟΥΑΡΖΑΖΑΝΤ

Προαιρετική εκδρομή στους αμμόλοφους της Μερζούγκα, με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4x4, για να  απολαύσουμε την ανατολή ήλιου στην έρημο.  Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Φαράγγια Τόντρα. Συνεχίζουμε για την πόλη Μ’ Γκούνα Έλ Κελλάα ή αλλιώς πόλη των ρόδων και την Σκούρα και διασχίζοντας εντυπωσιακές οάσεις όπως την Τινεχρίρ και μέσω του «δρόμου με τις χίλιες κάσμπες» καταλήγουμε στη Ουαρζαζάτ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΟΥΑΡΖΑΖΑΝΤ - ΚΑΣΜΠΑ ΤΑΟΥΡΙΤ - ΚΑΣΜΠΑ ΑΪΤ ΜΠΕΝΧΑΝΤΟΥ - ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρωινό και γνωριμία της πόλης Ουαρζαζάτ, την «Πύλη της ερήμου», η οποία αποτελούσε παλιά οχυρό της Λεγεώνας των ξένων. Η πόλη είναι το προπύργιο της ερήμου και διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου τις οποίες θα επισκεφθούμε. Η κάσμπα Ταουρίτ (εξωτερική επίσκεψη), πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, με τους πύργους που υψώνονται από τα παραδοσιακά σπίτια, θα σας συναρπάσει. Η δεύτερη κάσμπα, η Αϊτ Μπενχάντου απέχει 30 χλμ από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ανακηρυχτεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέσω Τίσκα (υψόμετρο 2.260 μ.), άφιξη στο Μαρακές, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

μέρα ΜΑΡΑΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ των άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές και το παλάτι Ελ Μπαχία. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα την «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι το σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξεφυτρώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ, ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ, σας προτείνουμε προαιρετικά το φολκλορικό show με ποτό  στο ChezAli!  Διανυκτέρευση.

ΜΑΡΑΚΕΣ, (ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ)

Ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη της Εσσαουίρα. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και μόνον εκεί φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Η Εσσαουίρα είναι μια  πόλη  ντυμένη  στα  μπλε και σήμερα  έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Ανεβείτε στο Πορτογαλέζικο κάστρο για να απολαύσετε τη θέα του ωκεανού. Επιστροφή στο Μαρακές. δείπνο, διαν/ση.

ΜΑΡΑΚΕΣ -  ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο.