ΝΟΤΙΟ ΜΑΡΟΚΟ

5 νύχτες / 6 ημέρες
TYPOLOGIES
DIFFICULTY

Υψηλός

MIN. AGE

10 χρόνια

ΜΑΡΑΚΕΣ (2) – ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ (2) – ΜΑΡΑΚΕΣ (1)

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το Πρόγραμμα
  • Διαν/σεις σε ξενοδοχεία επιλογής: Μαρακές (2), Ουαρζαζάτ (2), Μαρακές (1)
  • Ημιδιατροφή.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται με έμπειρους τοπικούς ξεναγούς - συνοδούς.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι δεν αναφέρεται στον πρόγραμμα.
  • Προαιρετικές εκδρομές.
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
  • Φιλοδωρήματα.

Η τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ
Άφιξη και μεταφορά στο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο διανυκτέρευση.

ΜΑΡΑΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ των άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές και το παλάτι Ελ Μπαχία. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα την «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι το σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξεφυτρώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ, ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ, σας προτείνουμε προαιρετικά το φολκλορικό show με ποτό  στο ChezAli!  Διανυκτέρευση.

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ουαρζαζάτ, την «Πύλη της ερήμου», παλιό οχυρό της Λεγεώνας των ξένων. Μέσα από τα μαγικά βουνά του Υψηλού Άτλαντα και το περίφημο εντυπωσιακό πέρασμα Tizi N Tichka Pass στα 2260 μ., θα περάσουμε από ορεινές κοιλάδες και τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά Βερβέρικα σπίτια, γνωστά ως Κσαρ. Επίσκεψη στην πόλη που διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου. Η κάσμπα Ταουρίτ (εξωτερική επίσκεψη), πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, με τους πύργους που υψώνονται από τα παραδοσιακά σπίτια, θα σας συναρπάσει. Η δεύτερη κάσμπα, η Αϊτ Μπενχάντου απέχει 30 χλμ από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ανακηρυχτεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ - ΖΑΓΚΟΡΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Ζαγκόρα, μέσω της κοιλάδας Draa με τις μικρές όμορφες οάσεις, πολυάριθμες ερειπωμένες κάσμπες και βεδουίνικα καραβάνια. Με τελευταία στάση στο τεράστιο φοινικόδασος μήκους 200 χλμ. θα φτάσουμε στη Ζαγκόρα. Θα επισκεφτούμε τους αμμόλοφους Τίνφου κοντά στα σύνορα με την Αλγερία και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Ουαρζαζάτ.

ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ - ΜΑΡΑΚΕΣ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Μαρακές.

ΜΑΡΑΚΕΣ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μαρακές.